Cum alegi un dezumidificator de aer


Cum alegi un dezumidificator de aer
5 (100%) 10 voturi

Unii ar spune ca un dezumidificator de aer este doar un moft. Pentru altii insa este un rau necesar. Rau pentru ca trebuie sa dam niste bani pe el, si mai consuma si curent, insa necesar pentru ca, daca avem umiditate crescuta in locuinta, acest lucru poate fi extrem de nesanatos, atat pentru noi, oamenii, cat si pentru constructia in sine.

Ce face de fapt un dezumidificator de aer

DezumidificatorLa ce foloseste un dezumidificator este destul de usor sa ne dam seama si dupa denumire. Este clar ca dez-umidifica aerul. Cu alte cuvinte, aduna excesul de umezeala din aer. Inlaturand excesul de umezeala din aer, prevenim si aparitia mucegaiului pe pereti. Mucegai care, dupa cum bine stim, nu este deloc sanatos!

Un dezumidificator este neaparat necesar daca obisnuim sa gatim in casa si nu avem foarte bine delimitata bucataria. Daca, spre exemplu, locuim intr-un living open space, inseamna ca bucataria si livingul sunt impreuna. Sigur ca umezeala din aerul care se degaja la gatit se duce peste tot in casa.

O alta situatie cand avem nevoie de un dezumidificator este cazul in are nu avem un loc special pentru uscat rufele. Daa obisnuim sa uscam rufele in casa, un asemenea aparat este bine venit!

Dupa ce filtram aerul, putem sa il si purificam cu purificator de aer. Eventual sa il si parfumam, ca sa miroase frumos! ­čÖé

Cum alegem un dezumidificator de aer

Pentru a face o buna alegere, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte.

  • In functie de marimea incaperii pe care avem nevoie sa o dezumidificam, ne trebuie un aparat mai mare sau mai mic. Aici putem alege intre dezumidificatoare profesionale si┬ádezumidificatoare casnice.
  • In functie de nivelul de energie electrica consumat, e bine sa alegem un aparat care sa fie cat se poate de economic.
  • Ca orice aparat de acest tip, avem parte si de galagie. E de dorit sa ne uitam si la nivelul sonor si sa alegem un aparat care sa fie mai silentios. Prea multi dB inseamna stres in plus, mai ales daca locuim sau muncim in spatiul in care este instalat aparatul.
  • Pe ultimul loc ar fi pretul. Desi este de dorit sa gasim un aparat cat mai ieftin, totusi, un aparat ieftin ne-ar putea costa scump pe termen lung. Ideal este sa facem o lista de produse atent alese pe baza criteriilor de mai sus, iar abia mai apoi sa decidem asupra unuia sau altuia si in functie de pret. Nu e indicat ca pretul sa fie factorul principal de decizie.

De unde putem cumpara un dezumidificator

Noi recomandam sa cumparati online. E mai la indemana asa, mai ales pentru ca online aveti de fiecare data posibilitatea sa returnati produsul, daca cumva nu sunteti multumit de el. E lege!

Iata un top 3 magazine pe care va invitam sa le accesati in cautarea aparatului potrivit!

Daca nu va puteti decide ce sa alegeti, lasati-ne un comentariu in casuta de mai jos si va vom ajuta cu drag!

Mult succes!


Cum alegi un dezumidificator de aer
5 (100%) 10 voturi