Cum alegem aparatul de aer conditionat


Cum alegem aparatul de aer conditionat
5 (100%) 2 voturi

Atunci cand alegem aparatul conditionat trebuie sa tinem cont de cateva aspecte importante. Din pacate, pretul nu este singurul factor care ne intereseaza si este pacat sa aflam asta dupa ce am cumparat un aparat de aer conditionat! Haideti sa vedem ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un asemenea aparat.

Iata cateva aspecte importante!

Capacitatea: Cu cat spatiul pe care doriti sa il raciti este mai mare, cu atat mai puternic va trebui sa fie si aparatul de aer conditionat, sau, in cazul in care spatiul este mult prea mare, va trebui sa instalati doua aparate. Spre exemplu, pentru un spatiu de 12-13 m2 este nevoie de un aparat cu capacitate de racire de 1000 BTU, daca spatiul insa se dubleaza si avem 23 m2, avem nevoie de un parat de 2000 BTU.

Consumul de energie: In zilele noastre tarifele pentru energia electrica sunt in continua crestere, motiv pentru care va recomandam sa acordati o atentie speciala si acestui aspect. Aruncati o privire pe EER (energy efficiency rating) si vedeti cate spele are aparatul dvs. Cu cat sunt mai multe, cu atat e mai econom! In prezentarile in limba romana veti gasi mentionat acest aspect prin Clasa de energie, aceasta fiind varianta de exprimare agreeata in UE. Un aparat A+ sau A++ e o alegere excelenta!

Pretul: Pretul este un alt factor de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un aparat de aer conditionat. Aici insa, cu cat mai mic nu e egal cu atat mai bun. Pretul va reflecta mereu si „bunatatea” aparatului, adica, cele mai performante vor costa mereu mai mult decat cele mai slabe. O idee buna este sa alegeti un model de aparat fara a tine cont de pret, pentru ca mai apoi sa vedeti cat costa acelasi aparat la mai multe magazine.

Calitatea aerului: La acest aspect ne intereseaza sa vedem ce stie sa faca aparatul cu privire la curatarea aerului. Nu e suficient ca aparatul sa ne raceasca aerul, ci trebuie sa il si curete. Alegeti un aparat cu un filtru adecvat, chiar face diferenta!

Instalare, intretinere, service: Daca aparatul ti se pune in brate si asta e tot.. nu e de bine! Daca nu ai cumparat si servicii de instalare, alege tu o companie specializata in instalarea aparatelor de aer conditionat care sa faca instalarea. Intretinerea periodica este si ea extrem de importanta! Recomandarea noastra este sa curatati aparatul in fiecare an, altfel, impreuna cu aerul rece veti primi si praf si bacterii, ceea ce porobabil ca nu va doriti. De asemenea, intrebati vanzatorul si despre service. Ce se intampla daca se strica aparatul cat timp este in garantie sau in afara garantiei? Cine si unde vi-l repara? Acestea sunt aspecte importante pentru ca, chiar daca aparatul este nou acum, la un moment dat tot se va stica si poate veti dori sa il reparati.

Asadar, tineti cont de aceste aspecte inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat si veti face in mod cert o alegere buna!

Spor la cumparaturi!


Cum alegem aparatul de aer conditionat
5 (100%) 2 voturiOne comment

  • Andrei

    Foarte bune sugestii! Pica la fix tinand cont ca am nevoie sa cumpar un aparat nou de aer conditionat!